#elämähaltuun2017


Kirjoitin tämän uuden blogin ensimmäisessä postauksessa siitä, miten olen suunnitellut muuttavani elämäni suuntaa parempaan ja keksinkin sille ihan oman vetävän ja nasevan nimikkeen, Elämä haltuun 2017

Yksi iso tekijä on tietenkin ruokavalio.

Eilen nettiä tylsyyttäni selaillessa vastaan tuli MTV:n lifestyle sivuston artikkeli, jossa oli kokeiltu erilaisia dieettejä. Jotkut aiemman blogin lukijat tietävätkin, että olen oman osani dieeteistä kokeillut jo tässä vuosien saatossa vaihtelevalla menestyksellä.


No, typerimmät kokeilut skippasin, en halunnut edes lukea mistään lentoemo dieetistä, siinä ei ole mitään järkeä, ei edes lyhyenä kokeiluna.

Mutta, silmään osui vähähiilihydraattinen ruokavalio.
Artikkelia lukiessa palaset loksahtelivat kohdilleen.


Parantuneet ihon ja vatsan vointi olivat lähinnä ne jutut, jotka saivat kiinnostumaan tästä, nämä kun ovat lähinnä niitä itselle ominaisempia ongelmia.
Toki, mulla kun on hormonaalinen akne, ruokavalio ei välttämättä siltikään tee ihmeitä, mut hei, jossei ainakaan pahenna niin sittenhän se on hyvä!

Eikä siis dieettinä, vaan pysyvämpänä ratkaisuna, ruokavaliona.

Tänään päätin googlettaa aihetta ja löysinkin fiksun ja hyvän sivun, jossa kerrottiin hyvät ohjeet ja valmis viikko-ohjelmakin oli mukana.


Mikäs sen hienompaa! Ei muuta kuin ohjelmaa siirtämään Wordille, pieniä muokkauksia toki tein, sillä haluan tosissani pystyä syömään kyseisen ruokavalion ruokia (linssit ja pavut, sori nyt vaan mutta YÖK.)

Jospa se sitten tästä lähtisi pikkuhiljaa rullaamaan.

Itse olen valitettavasti vähän sellainen, että en oikein saa ilman selkeitä ohjeita tai suunnitelmaa välttämättä oikein mitään järkevää aikaiseksi, mitä tulee treeneihin tai oikein syömiseen.

Ehkäisyä jo vuosia käyttäneeni käyn luonnollisesti vuosittain kontrollikäynneillä, joissa aina saan kuulla tätä "Vähän olisi kyllä hyvä saada painoa pois" ja joka kerralla olen vastannut, että se on työn alla. En vain ole saanut otetta asiasta juurikin siis sellaista järkevää otetta. 
Olen myös hoitajalle kertonut aiemmasta painonpudottamisesta ja siitä, miten olikin hienoa olla hoikempi ja kevyempi, varjopuolena vain sellainen pikkujuttu kuin ortoreksian (pakkomielle terveellisesti syömiseen ja pakonomaiseen treenaamiseen muunmuassa, ihan lyhyesti ko syömishäiriötä sivuten) alkuoireet ja totaalinen pään sumeneminen omasta kropasta ja painosta.

Hetken oli hyvä, sitten alkoi koko homma mennä reisille pakkomielteen takia. 

En todellakaan sitä silloin vielä tajunnut enkä varmasti olisi ikinä myöntänyt, vaikka olisinkin tajunnut, en vaikka läheiset alkoivat jo huolestua ja varoittelemaan, se vain ärsytti silloin. 

Mutta, tältä välttyäkseni onkin hyvä noudattaa tuota yllämainittua ruokavaliota, sillä se on terveyskasvatusta opiskelevan opiskelijan suunnittelma, mutta kuitenkin laillistetun ravitsemusterapeutin hyväksymä, fiksu siis, eikä mikään överi kitudieetti.

Eli toisin sanoen, tällä kertaa ei syytä huoleen!

Innolla odotan palkkapäivää, että saan aloittaa joidenkin itselle uusien hankintojen oston, siis esimerkiksi erilaisten leseiden tai siementen oston, joita ei tällä hetkellä kotoa löydy.

Ja koska ohjelma on laadittu viikoksi kerrallaan, aloitan sen maanantaina, niin se alkaa juurikin niinkuin pitää, ja siihen mennessä ehdin hankkia kaiken tarvittavan. 

Olen juuri sen tyyppinen ihminen, että innostun tälläisestä, suunnittelu on jonkinsortin intohimo, heh!

Ja mikäs sen hienompaa, kuin suunnitella itselleen parempaa, terveellisempää elämäntapaa.

Tästä kun seuraa paitsi hyvä fyysinen vointi, myös henkinen ja psyykkinen puoli hoituvat samalla.

Ihminen kuitenkin on kokonaisvaltainen kokonaisuus.
Lukion psykologian kurssilta päähän iskostunut termi.

Uskon, että tästä seuraa positiivinen jatkumo.

Hyvä ruoka ruokkii paitsi kehoa, myös mieltä, liika sokeri jää pois kiusaamasta ja kiukuttamasta, keho kevenee, kun turvotus vähenee, vaatteet istuvat jälleen paremmin ja kas, ulkoilustakin tulee mielekkäämpää, win-win-win!

Positiivisutta teidänkin alkaneeseen viikkoon! :)





Tämän blogin suosituimmat tekstit

1, 2, 3 syyskuu!

54/90

Se parhain talvilomaviikko ikinä.